Известување за можност за поднесување проекти за добивање на грант за организации кои работат на отворени податоци

Почитувани,
Ве известуваме дека Институтот за отворени податоци од Лондон (ОДИ) со цел да помогне во остварувањето и промовирањето на иновативните начини на искористување на податоците кои можат да покажат долгорочна вредност, објави повик за поднесување проекти за доделување на грант од 7 илјади фунти за четири проекти. ОДИ е особено заинтересиран за проекти кои користат и обработуваат отворени податоци во рамките на секторите: финансии, земјоделство и исхрана, глобален развој, отворени градови, транспорт и животната средина. Повеќе детали може да најдете на следниот линк.
Краен рок за пријавување е 5 јули 2016 година.

Со почит,
Работна група за Отворени податоци, Отворено владино партнерство
Министерство за информатичко општество и администрација